23948sdkhjf

Stora Enso söker nya medarbetare till Gruvön

Efterlyser människor som vill göra skillnad

Bygget av den nya produktionslinjen för korslimmat trä, CLT, har nyligen påbörjats i Stora Enso:s sågverk i Gruvön. Den nuvarande personalstyrkan förstärks nu med ytterligare 60 personer.

- 60 nya jobb i Grums är som om det skulle komma 6 000 nya jobb i Stockholm. Det är väldigt stort detta. Det är inte några traditionella industrijobb vi erbjuder. Jobben är för människor som vill arbeta i en högteknologisk innovativ bransch med den senaste tekniken och som vill driva på utvecklingen av bioekonomin i samhället, så vi får en mer hållbar värld, säger Pär Larsson, platschef Gruvöns sågverk.

Stora Enso investerar en halv miljard kronor i den nya produktionslinjen för korslimmat trä i sågverket i Gruvön.

- Det är en så oerhört spännande framtid. Vi hoppas att många människor inser vilken enorm möjlighet de har att göra skillnad på riktigt genom att jobba hos oss på Stora Enso. Genom att vara en del i en global koncern som bygger sin verksamhet på den förnybara råvaran skogen och som producerar klimatsmarta produkter i princip i fossilfria produktionsprocesser så bidrar man till att lösa klimatutmaningarna. Man kan verkligen göra en positiv skillnad på riktigt för klimatet i världen genom att jobba hos oss, säger Pär Larsson.

För de nyrekryterade operatörerna till produktionslinjen för korslimmat trä väntar ett omfattande utbildningspaket när de påbörjar sina nya jobb.

- Det handlar om utbildning både lokalt i Värmland och vid Stora Ensos sågverk i Ybbs i Österrike, säger Pär Larsson.
På Gruvöns sågverk arbetar idag 110 personer och inom Stora Ensos globala koncern finns 25 000 medarbetare i 35 länder.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125