23948sdkhjf

Hon ska sätta fart på Veidekkes produktivitet

Nya chefen för produktionsutveckling på Veidekke Bygg Bostäder kommer närmast från NCC.
Sofia Dehre, närmast process- och produktionsutvecklingschef på NCC Building, rekryteras av Veidekke Bygg Bostäder till en liknande position. I rollen som produktionsutvecklingschef uppges Sofia Dehre bli en pusselbit i Veidekkes satsning på att öka produktiviteten, tillsammans med en effektivisering av byggprocessen.

– Rekryteringen av Sofia är ett viktigt steg i vår satsning på att ta klivet in i framtidens byggbransch – och på riktigt lyckas förena ökad produktivitet med ökad kundanpassning. Sofia har perfekt bakgrund för uppdraget med lång erfarenhet av prefab-industrin, säger Mats Nyström, affärsområdeschef för Veidekke Bygg Bostäder, i ett pressmeddelande.

Enligt Veidekke ska nya chefen utveckla både teknik och process, samtidigt som fokus läggs på att utvecklingen av andra anställda inom företaget. I rollen ingår bland annat också ett operativt ansvar för Veidekkes industrialiseringskoncept Veidekkemax.

Innan chefspositionen hos NCC, som bland annat innebar ansvar för utveckling av projektstyrning, har Sofia Dehre även haft flertalet chefsroller på Skanska Stomsystem, där hon arbetade i cirka 14 år.

Hon tillträder nya tjänsten efter årsskiftet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078