23948sdkhjf

HoHo ännu på låg höjd

Betong i botten på träskrapan

Det omtalade österrikiska prestigeprojektet HoHo building, i en nyskapad förort till Wien, Aspern Seestadt, har fått sin första byggnad på plats, och enligt fastighetsbolaget är hela grundläggningen klar. Däremot har de omtalade skyskraporna i trä ännu inte börjat växa mot skyn.

Enligt de ursprungliga planerna skulle bygget ha påbörjats under våren 2016 och ta två år i anspråk. Bygget inleddes dock först i slutet av 2016, och i dag säger beställaren Kerbler Holding att HoHo building ska slutföras under 2018.

- Bygget följer för närvarande vår tidplan, säger Romana Hoffmann på Kerbler Holding, som dock reserverar sig för att stränga vintrar i Österrike alltid är en faktor man får kalkylera med.

NTT besökte nyligen byggsajten och tog lite bilder. En lägre byggnad som tillhör projektet är alltså uppförd, men av den planerade 84-metersbyggnaden ser man ännu så länge bara början till hisschakt och trapphus i betong. Trädelarna i denna hybridkonstruktion ”är i full färd med att monteras”, säger Romana Hoffmann. Ännu så länge syns dock inget av dessa träkomponenter på byggplatsen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079