23948sdkhjf

Ny modulfabrik i Eksjö

Invigning med pompa och debatt

Den 12/12 exakt klockan 12.12 invigde Stefan Attefall officiellt den nya modulfabrik, eller bostadsfabrik, som Eksjöhus och dess ägarfamilj Lindholm har byggt i utkanten av Eksjö.

– Vi beslutade att sätta en mycket tydlig och exakt tidsgräns, det hade familjen god erfarenhet av från privata byggprojekt, sa Anders Lindholm i sitt invigningstal.

Mindre än två år efter beslutet att bygga den nya fabriken i Eksjö, och ganska precis ett år efter att man bestämt vem som skulle bygga, står nu fabriken på plats och verksamheten kan börja startas upp. I fabriken finns nu en nästan startfärdig monteringslinje, en till är påbörjad och det finns plats för ytterligare linjer. Ett antal stationer därutöver ska producera golv, takstolar och andra bitar av modulerna. Komponenter kommer även att produceras i Lindholmsgruppens fabriker inne i Eksjö och i Sävsjö, och gruppens sågverk levererar en stor del av sin produktion till gruppens husbyggande.

Invigningen den 12 december genomfördes lika effektivt och framgångsrikt som bygget av fabriken. Förre bostadsministern Stefan Attefall både invigde och ledde den bostadspolitiska debatt som avslutade programmet.

Mer om både invigning och debatt i NTT nr 1 2018.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093