23948sdkhjf

KL-trä nu med miljömärkning

Martinsons först med Svanen

Martinsons kan nu erbjuda korslimmat trä som är miljömärkt med Svanen, det officiella nordiska miljömärket. Därmed är Martinsons först ut med att miljömärka byggskivor av korslimmat trä. Martinsons framhåller att märkningen är resultatet av ett långsiktigt hållbarhetsarbete som bland annat innefattar miljöcertifierad råvara från norrländska skogar och anläggningar som drivs av vattenkraft från Skellefteälven.

Svanen utgår från en livscykelvärdering av produkten. Märkningen ställer bland annat krav på användning av certifierad träråvara, minskad användning av miljö- och hälsoskadliga ämnen och hållbarhet.

– Det finns ett stort intresse för Svanenmärkt byggande så det är väldigt positivt att KL-träskivor klarar våra krav. Allt fler bor Svanenmärkt idag i Sverige. Antalet färdigbyggda bostäder inklusive förskolor som är Svanenmärkta har ökat med 54 procent det senaste året, säger Josephine Jansson, produktspecialist på Miljömärkning Sverige, som ansvarar för Svanenmärkningen.

Martinsons har tillverkat byggdelar i KL-trä i mer än tio år och den produktionslinje som togs i bruk förra året har tredubblat företagets produktionskapacitet. Intresset för materialet har ökat kraftigt de senaste åren.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095