23948sdkhjf

Södra anställer chef för byggsystem

Del i skapandet av nytt affärssegment

Södras investering i en anläggning för korslimmat trä, CLT, i Värö var första steget i skapandet av nya affärssegmentet Södra Building Systems inom affärsområdet Södra Wood. Nu tas nästa steg i satsningen genom rekryteringen av Jörgen Hermansson som kommer att leda verksamheten. Fokus är att driva utvecklingen av träbaserade lösningar till bygg- och bostadsindustrin.

– Södra arbetar för att öka hållbart träbyggande och vill vara med och ta en position på en växande marknad, säger Jörgen Lindquist, affärsområdeschef på Södra Wood. Vi har nu anställt Jörgen Hermansson, som ansvarig för denna satsning. Jörgen kommer närmast från en tjänst som Head of Building Components and Systems på Stora Enso.

Södra bygger just nu en första anläggning i Värö för korslimmat trä, CLT, med produktionsstart första halvåret 2019. Anläggningen får en årlig kapacitet på cirka 5 000 kubikmeter per skift, men siktet är inställt på en storskalig anläggning. Lokaliseringen i Värö är enligt Södra strategiskt vald för dess närhet till flera tillväxtregioner i Norden och för sjötransport till Storbritannien och andra internationella marknader. Anläggningen samlokaliseras med Södras massabruk och sågverk för tillgång till grön el och färdig infrastruktur.

Jörgen Hermansson tillträder tjänsten redan denna vecka. Han är 49 år, civilingenjör från Luleå Universitet, och har haft ledande positioner inom marknad och försäljning samt produktion på en internationell marknad. Närmast kommer han från en tjänst som Head of Building Components and Systems på Stora Enso, där han haft uppdraget att leda och skapa nya affärer för att nå tillväxt. Han har dessutom haft både innovation och marknadsföring under sin ledning för att skapa uthållig tillväxt. Produkter inom hans ansvarsområde var CLT, LVL, limträbalkar, fönster, dörrar, listkomponenter samt pellets. Dessförinnan, 2008–2011, var han verksam på Inwido med bland annat inköp, supply chain och e-business.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11