23948sdkhjf

CLT-anläggning byggs i Schlitz

Pfeifer räknar med starkt växande marknad

Den tyska träindustrigruppen Pfeifer meddelar nu att man kommer att bygga en anläggning för CLT, eller KL-trä, i småstaden Schlitz mitt i Tyskland. Kapaciteten blir cirka 50 000 kubikmeter när anläggningen är klar i mitten av 2019.

Pfeifer meddelade redan i somras att man skulle bygga en CLT-anläggning. Då var planen att bygga fabriken i närbelägna Lauterbach, men i slutet av året hade företaget kommit fram till att det blev billigare att bygga i Schlitz.

Billigt blir det dock inte, investeringen ligger på motsvarande en kvarts miljard kronor.

Som många andra företag med expansionsplaner har Pfeifer fått känna av den högkonjunktur som råder bland leverantörer av produktionsutrustning och byggande. Men man hoppas ändå kunna dra igång produktionen under sommaren nästa år. Den inledande kapaciteten på 50 000 kubikmeter ska sedan fördubblas under några år framöver.

Bland leverantörerna märks Ledinek, Weinig, Microtec, Minda och Hundegger.

Pfeifer är optimistiska vad gäller avsättning från den nya fabriken. Företaget räknar med en tillväxt i användningen av CLT under de närmaste fyra åren på cirka 1,3 miljoner kubikmeter per år, jämfört med ökningen 2016 som låg på ganska precis hälften av den siffran.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11