23948sdkhjf

Bygghemmas börsnotering – ett fiasko

Aktien dök med 12 procent.
Som vi tidigare rapporterat så har e-handlaren Bygghemma Group börsnoteras. Men introduktionen var allt annat än smärtfri, skriver Dagens Industri . Aktien föll med 12 procent jämfört med teckningskursen som låg på 47,50 kronor och landade på 42 kronor. Aktien har dessutom blivit handelsstoppad .

De som skötte noteringen var Carnegie Investment Bank. Efter att bolaget lagts ut på börsen blev firman den överlägset största nettoköparen. Däremot vill de inte kommentera om det rör sig om stabiliseringsåtgärder.

– Med anledning av att vi agerar på uppdrag av kund så kommenterar vi inte enskilda transaktioner", skriver Rickard Buch, kommunikationschef på Carnegie, i ett mejl till Dagens Industri.

FSN Capital, som fortfarande äger runt 50 procent av aktierna, menar att huruvida noteringen var lyckad eller ej kommer att visa sig inom sin tid.

– Givetvis hade vi hoppats på en bättre utveckling när det gäller aktiepris. Vi ska dock komma ihåg att detta är första handelsdagen och Bygghemmas ledning har en lång historik av att leverera resultat och jag är övertygad om att de fortsätter göra det i noterad miljö", säger han till Dagens Industri.

Bygghemma har själva valt att inte kommentera.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11