23948sdkhjf

Vi måste öka uttaget ur den svenska skogen

Annie Lööf gav besked på Bioekonomiskt Forum

– Låt mig vara väldigt tydlig med detta: vi måste öka uttaget ur den svenska skogen för att klara klimatet och den ekonomiska utvecklingen.
Det beskedet gav Annie Lööf vid Bioekonomiskt Forum i dag den 17 april.

Annie Lööf markerade tydligt mot Miljöpartiet "som vill begränsa tillgången till virke ytterligare". Hon markerade även mot Socialdemokraterna, dels konkret för att vilja beskatta avstånd via vägtrafikavgifter, dels för att förslag kring skogsindustriella strategier från Alliansens regering har gömts undan i tre och ett halvt år.

Annie Lööf tog även upp betydelsen av äganderätten, som hon menade är en grund för både skogsbruk och mångfalden i miljön eftersom många skogsägare gör stora insatser utan ersättning.

– Skogen måste brukas för att vi ska klara den biologiska mångfalden, och äganderätten är en grund i detta. Ibland måste vi sätta av skog av miljöskäl, men då måste självklart skogsägaren kompenseras. Men den nuvarande regeringen har gett efter för politiska krafter som struntar i äganderätten, både inom sitt eget parti och i Miljöpartiet.

Centerledaren var även kritisk mot flygskatten, som hon menade inte kommer att minska flygets miljöpåverkan, utan bara fungera som kassa-ko för statskassan.

– Det tycker jag är fel. Bättre då att stödja utveckling av miljövänliga flygbränslen och en förbättrad järnväg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095