23948sdkhjf

Skogsindustrierna fick ny ordförande

Södras vd tar över branschföreningen

Lars Idermark har valts till ny ordförande för branschföreningen Skogsindustrierna. Styrelsen består av 15 ledande företrädare för Sveriges massa- och pappersbruk samt sågverk. Till vice ordförande har Petra Einarsson, vd för BillerudKorsnäs, utsetts.

Lars Idermark är vd och koncernchef för Södra Skogsägarna. Han har sedan tidigare en bred erfarenhet från ledande positioner inom näringslivet både genom styrelse- och vd-uppdrag.

Det känns väldigt hedrande att få förtroendet att vara styrelseordförande för Skogsindustrierna. Skogen och skogsindustrins bidrag till Sveriges ekonomi och välfärd är ovärderligt. Varje dag genererar den jobb, tillväxt och klimatsmarta produkter som underlättar vardagen för människor över hela världen. Att stärka och säkra skogsindustrins konkurrenskraft och möjligheter till innovation är vår främsta uppgift och avgörande för framtiden och omställningen till ett biobaserat samhälle, säger Lars Idermark.

Valet av ny ordförande skedde på Skogsindustriernas årsmöte som hölls i anslutning till heldagskonferensen Forum för Bioekonomi, en del av Skogsnäringsveckan 2018.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078