23948sdkhjf

God efterfrågan hos Södra

Starkt första kvartal

Södra redovisar ett mycket starkt rörelseresultat för första kvartalet 2018 om 938 miljoner kronor. Det är en ökning med över 90 procent jämfört med samma period föregående år.

Bakom resultatet ligger en stark efterfrågan med god prisutveckling, något som gett Södra utdelning på de investeringar företaget gjort i kapacitet.

– Det finns flera förklaringar till den starka resultatutvecklingen, säger Lars Idermark, vd och koncernchef. Den goda globala konjunkturen bidrog till en hög efterfrågan och god prisutveckling på Södras produkter inom både marknadsmassa och trävaruområdet.

Lars Idermark pekar även på investeringarna i både sågverk och massabruk, och de effektiviseringar och omstruktureringar man gjort inom trävaruproduktion, bland annat ökad vidareförädling.

– Dessa viktiga framtidsinvesteringar bidrar till nya affärsmöjligheter, säger Lars Idermark.

Affärsområdet Södra Woods rörelseresultat för perioden uppgick till 91 miljoner kronor och avspeglar i huvudsak den goda prisnivån och stark efterfrågan på sågade trävaror. De pågående förändringarna av verksamheten inom Södra Interiör löper enligt plan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094