23948sdkhjf

Martinsons investerar i såg

Tar steg in i framtidens byggindustri

I takt med att träbyggandet ökar i Sverige har efterfrågan på Martinsons produkter ökat. Därför har Martinsons gjort tekniska investeringar på närmare 100 miljoner kronor för att öka produktionen av sågade trävaror. Nu inleder företaget ett intensivt rekryteringsarbete för att tillgodose det växande kompetensbehov som satsningen medför.

Under 2018 kommer Martinsons att öka sin produktion av sågade trävaror. Den största ökningen sker i Bygdsiljum där dagens produktion på 300 000 kubikmeter per år kommer att utökas till 415 000 kubikmeter. Det sker genom investeringar på runt 100 miljoner kronor i bland annat utökad tork- och lagerkapacitet. Till sommaren kommer även skiftgången att utökas med ytterligare ett skift.

– Det kräver ännu fler kompetenta medarbetare och därför intensifierar vi vårt rekryteringsarbete under våren, säger Olov Martinson, produktionschef på Martinsons.

Investeringarna i ökad produktionskapacitet är ett led i Martinsons arbete med att rusta för framtiden. Det ökade träbyggandet speglar nya tider i hela byggbranschen, en utveckling som kräver att träbranschen tar nya steg.

– Våra investeringar är ett sätt att framtidssäkra för att inte tappa i konkurrenskraft. Det innebär också att vi behöver kompetenta medarbetare som vill utvecklas. Och jag hyser gott hopp. Vi har ett bra rykte som arbetsgivare och ser att det finns ett intresse för att jobba hos oss, säger Olov Martinson och tillägger

Martinsons rektyteringsarbete riktar sig i nuläget mot potentiella medarbetare inom produktion: processoperatörer, elektriker, mekaniker och truckförare. Under året har företaget också jobbat med att förbereda alla ledare på produktionsökningen.

– Det är ett arbete som gett resultat. Att alla ledare är förberedda och vet hur de ska arbeta mot målet är enormt viktigt för stabiliteten i företaget. Där har vi lyckats riktigt bra, säger Olov Martinson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141