23948sdkhjf

Kall vår sänkte bygghandel

Proffsmarknaden drog ner försäljning

Bygg- och järnindex från branschorganisationen Byggmaterialhandlarna visar att försäljningen mätt på jämförbara enheter och i löpande priser minskade med 9,8 procent i mars.

Efter två månader med tillväxt för byggmaterialhandeln backade försäljningen i mars. Branschens försäljning minskade med 9,8 procent mätt på jämförbara butiksenheter och i löpande priser. Mars i år innehöll två försäljningsdagar färre än mars i fjol, vilket betyder att en kalendereffekt har påverkat utfallet negativt. Den sammanlagda försäljningstillväxten för det första kvartalet landade på 0,2 procent.

Påsken gjorde att många byggprojekt stod stilla på grund av att många var lediga, säger Monica Björk VD på Byggmaterialhandlarna. Samtidigt innebär ledigheten runt påsken tid för hemmafixare att renovera och bygga om i hemmet. Detta lyckades dock inte kompensera för tappet mot proffsmarknaden. Att det dessutom var kallare i mars i år än i mars i fjol hämmade också försäljningen då en del byggprojekt helt enkelt försenades, avslutar Monica Björk.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094