23948sdkhjf

De startar nätverk med fokus på träarkitektur

Idén är att sprida kunskap och säkerställa god arkitektur.
I ett pressmeddelande skriver Aix Arkitekter och White att de, i samarbete med Träbyggnadskansliet, startar Tränätverka – ett nätverk för att sprida träkunskapen inom arkitektkåren för att behålla initiativet i träbyggnadsfrågor och säkerställa god arkitektur.

”Träbyggandet i Sverige beräknas dubbleras under de närmaste åtta åren vilket kräver kompetenta arkitekter och konsulter på området. Många frågeställningar när det gäller användandet av trä är gemensamma. Vi ser ett problem i att diskussion och kunskapsinsamling för de arkitektoniska frågorna nästan uteslutande sker inom respektive företag och inte når den omfattning som krävs för att flytta branschens gemensamma kompetensfront framåt tillräckligt fort. Branschseminarier och forskning på området riktar sig antingen till alla marknadsaktörer eller koncentrerar sig på teoretiska områden” , skriver de.

Nätverket ska bli en plats där frågeställningar kan ventileras mellan intresserade arkitekter, oberoende av företag. Man vänder sig till dem som jobbar med att skapa arkitektur och vill driva träbyggandet framåt. Idén bygger på att enskilda medlemmar skapar tillfällen att träffas och diskutera genom att vara värd för ett ämne man själv väljer. Det kan vara en lunch, en frukost eller ett kvällsarrangemang, inbjuden föreläsare, debatt, föredrag, workshop, visa eget eller annans projekt. Värdkontoret väljer upplägg.

Första träffen sker på Träbyggnadskansliet 13 juni på temat ”En initierad framtidsspaning”.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078