23948sdkhjf

NCC bygger trähöghus i Örebro

Projektet ska stå färdigt år 2020.
NCC har fått i uppdrag av Örebrobostäder att bygga cirka 70 hyresrätter och en förskola i Örebro. Projektet som består av tre huskroppar kommer att byggas helt i trä och ordervärdet uppgår till 212 miljoner kronor. Det uppger företaget i ett pressmeddelande.

– Äntligen sätter vi nu spaden i marken för detta efterlängtade projekt. Vi har valt att bygga ett hållbart kvarter i betong och trä och där vi hoppas att vi kan förenkla för de boende i kvarteret Norrstjärnan med närhet till förskola och befintliga Norrbyskolan, säger Ulf Rohlén, vd, Örebrobostäder, i pressmeddelandet.

Projektet ska mynna ut i en förskola med tio avdelningar som kommer att ligga i bottenplan. Förskolan kommer att vara cirka 2 000 kvadratmeter stor och rymma 180 barn. Ovanför förskolan byggs cirka 70 hyresrätter fördelade i tre huskroppar med vardera sex våningar. Lägenheterna kommer att ha två till fyra rum och kök.

– Det här projektet är en totalentreprenad i samverkan. Genom detta kan vi på ett smidigt sätt lösa uppdraget i en öppen dialog och löpande fatta gemensamma beslut, mellan oss och vår beställare. Det ger ett bra slutresultat, säger Robert Davidsson, produktionschef på NCC i Örebro.

Inflyttning sker under första delen av 2020.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141