23948sdkhjf

Siljan får ny ägare

Stabilitet och trygghet för Siljan Group

Siljan Group AB, med dotterbolagen Siljan Timber, Blyberg Timber, Siljan Wood Products och Siljan Skog får en ny ägare. 

– Ägarskiftet skapar en plattform som ger oss ökad stabilitet och trygghet över tid, samtidigt som vi kan fortsätta att utvecklas, säger Jon Hansson, vd Siljan Timber, som nu även blir ny koncernchef i Siljan Group AB.

Ny ägare till koncernen, efter familjen Fredell, är investeringsfonden ESSVP, som rådges av Orlando Nordics AB i Stockholm och Orlando Management AG i München. ESSVP kommer att ta över ägarskapet, men verksamheten kommer att bedrivas vidare på samma sätt som den görs idag, utan strukturella förändringar.

ESSVP är en etablerad och stark investerare som har investerat i de tysktalande länderna sedan 2001 och i Norden sedan 2014. Investeringarna har företrädesvis skett i utvecklingsbenägna produktions- och processbolag.
– Det här är en stor dag för oss, det är intressant och inspirerande, säger Tom Wallén, marknadschef för Siljan Group AB. Det är unikt att en så etablerad och erfaren aktör väljer att investera i sågverksbranschen, vi är nog först i Europa.

Nya starka ägare ger enligt Siljan Group en trygghet i utvecklingen av arbetet med den långsiktiga råvaruanskaffningen.

– Jag ser fram mot att fortsätta utveckla och stärka Siljan Skog tillsammans med de nya ägarna och alla duktiga medarbetare säger Mats Sigvant, vd vid Siljan Skog.

– Det är en framtidssäkring av koncernen som nu sker, säger Jon Hansson, vi skapar en trygghet över tid, för skogsägare, anställda och underentreprenörer.

Jon Hansson, Tom Wallén och Tomas Turpers blir även nya delägare i koncernen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141