23948sdkhjf

ICS vd till T & T

Vill sprida kunskap om möbler

Anna Rosenqvist, vd för Interior Cluster Sweden, ICS, kommer till Trä & Teknik den 28-31 augusti med sex produktionstekniska utmaningar och en fåtölj.

ICS kommer till Trä & Teknik med tre aktiviteter. Den första består av en ny fåtölj ritad av Dan Ihreborn. Men det är inte bara en ny fåtölj, utan stolen rymmer sex produktionssvårigheter, som Stolab i Smålandsstenar har löst, genom ett nära samarbete mellan formgivare, produktionschef och maskintillverkaren.

– Formgivare har ofta blivit tvingade att skala bort saker för att de är svåra och dyra att tillverka. Nu vill vi koppla ihop designern med teknikern för att titta på om de tillsammans kan utveckla vår förmåga att skapa, säger Anna Rosenqvist. 

ICS kommer också tillsammans med Svenska Mässan bygga en seminariescen med ett antal seminarier för kunskapsspridning.

– Här ska vi exempelvis inspirera människor att titta på fåtöljen och fundera kring vad den innebär för det egna företaget.

Den tredje aktiviteten är en helt ny tävling som ICS utlyser tillsammans med Innovation Square. Tävlingen är öppen för svenska formgivare, som inbjuds att delta med driven design som kräver innovativa lösningar för att kunna produceras.

– Efter en första selektering kommer projektet Innovation Square att matcha och stötta de formgivare och möbelproducenter som vill arbeta tillsammans över gränserna. Under 2019 kommer också flera workshops att arrangeras för att utmana tankarna kring vad som är möjligt. Tävlingen kommer att ha en erfaren jury med internationell förankring och resultaten av tävlingen kommer att visas upp under 2020 och få spridning både nationellt och internationellt, säger Anna Rosenqvist.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125