23948sdkhjf

Webbutbildning för operatörer

STTF och Svenskt Trä i samverkan

Många menar att den allmänna branschkunskapen inom operatörsledet är för lågt samtidigt som det finns få aktörer som erbjuder möjligheter att höja den. Dessutom upplever många företag stora svårigheter att skicka personal på utbildningar längre än en dag.

Svenskt Trätekniskt Forum, STTF, och Svenskt Trä har nu engagerat sig i denna fråga och ett alternativ är att skapa ett digitalt utbildningsmaterial där medarbetaren enskilt eller i mindre grupp får möjlighet till att studera under eller efter arbetstid. Tanken är att kursdeltagaren tar del av utbildningsmaterialet, löser ett antal frågor och därefter avlägger ett prov.

STTF:s sekreterare Tomas Ivarsson säger att branschen bör vara mottagliga för ett digitalt utbildningsmaterial.

- Den typen av utbildning ligger i tiden. Vi vet med säkerhet att det råder en samstämmighet bland industrins företrädare om att kompetensen måste höjas oavsett nivå, och denna idé kan vara en lösning. Ett informativt kursinnehåll på en populärvetenskaplig nivå borde därmed vara av stort intresse.

Tomas Ivarsson understryker samtidigt att all utbildning inte kan ske via nätet.

- Ett utbildningsprogram av detta slag skall betraktas som ett alternativ till att skicka medarbetare på kurs, här sparas både frånvarotid och pengar. Företagen borde därmed se detta som en investering för framtiden.

Projektet har precis startat upp och den första etappen beräknas vara färdig innan årsskiftet. Industrin kommer att informeras om utbildningsmaterialet och dess upplägg under hösten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08