23948sdkhjf

Studenter fick ta fram nya produkter i furu

Genom branschorganisationen Svenskt Trä fick studenter från Kungliga Tekniska högskolan (KTH ) ta fram nya användningsområden för svenskt furu.
I våras fick studenter på KTH, de flesta från Singapore, i uppdrag av Svenskt Trä att utveckla nya produkter i furu.

– Vi har ett uppdrag från våra medlemsföretag att hitta nya marknader för furu och då passade det väl in i vår strategi att dessa studenter, som själva är från Asien, skulle hitta nya användningsområden, säger Charlotte Dedye Apelgren, chef för sektionen interiör och design på Svenskt Trä, till Skog Supply.

Alla studenter var inte designers, utan hade olika inriktningar som marknad och teknik. Därför var furu ett nytt material för många av dem. För studenterna var miljöaspekten i projektet viktig.

– Svensk furu är ett förnybart och naturligt material som bidrar till en mer hållbar livsstil, vilket uppskattades, säger Charlotte Dedye Apelgren och berättar att studenterna kom på en hel del nya tillämpningsområden. Bland annat ett miljövänligt komplement till glasfönster, som tillåter ljuset att komma in, samtidigt som det isolerar från värme på sommaren och kyla på vintern.



Källa: Skog Supply

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063