23948sdkhjf

Moelven: Digitalisering lönar sig

Men vägen dit innebär en del jobb

– Vi visste inte hur omfattande projektet skulle vara, erkände Fredrik Wallenstad, platschef vid Moelven Valåsen, vid ett seminarium i dag under Trä & Teknik. ”Det digitala sågverket” har varit ett utvecklingsprojekt i samarbete mellan Moelven, Vinnova, Rise, Schneider Electric och Remasawco.

Fredrik Wallenstad menade att det för hans del gärna hade fått finnas ”en mojäng man kunde köpa” som gjorde att allt fungerade. Men projektet har i stället handlat om att samla, styra och analysera en oerhört stor mängd data, och det har krävt ett stort arbete av många på Valåsen.

– Bara att inventera alla elcentraler på vårt jättestora område var en uppgift som kändes nästa omöjligt att klara på kort tid, konstaterade Fredrik Wallenstad. Men man kan inte fuska med detaljerna i projekt som det här.

Men på frågan om Valåsen kan räkna hem projektet svarade han tveklöst ja. Och Moelvens IT-direktör Even Rognan Lutnæs menade att resultaten av detta projekt med tiden ska tas ut till alla anläggningar inom Moelven.

Projektet "Det digitala sågverket" presenteras närmare vid Träkvalitetsdagen i Stockholm den 16 oktober.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.104