23948sdkhjf

Populärt med gran i Kina

Gran är fortfarande det mest populära svenska träslaget på mässan Furniture Manifacturing & Supply fair (FMC) i Shanghai.
Tillsammans med tio sågverksföretag kommer branschorganisationen Svenskt Trä att medverka vid FMC, en årlig mässa som riktar sig till möbel- och träbearbetningsindustrin, i Shanghai.

Mässan går av stapeln mellan den 11 och 14 september.

Gran populärt träslag
– Det är en stor och viktig mässa och genom att delta i mässan hjälper Svenskt Trä sågverksföretagen att knyta kontakter med potentiella kunder inom möbel- och träbearbetningsindustrin. Varor från den svenska sågverksindustrin har ett gott rykte på den kinesiska marknaden och vi ser en stor efterfrågan från den kinesiska möbelindustrin, varför Svenskt Trä riktar in sina aktiviteter på detta segment, säger Charlotte Dedye Apelgren, chef för sektionen interiör och design på Svenskt Trä, till Skog Supply.

Gran är fortfarande det svenska träslaget som efterfrågas mest av den kinesiska möbel och snickeribranschen. Enligt Charlotte Dedye Apelgren är annars furu det träslag som är mest efterfrågat för möbler och snickerier i Europa, Mellanöstern, Nordafrika och Indien.

Furu på gång
Att gran är så populärt i Kina beror, menar Charlotte Dedye Apelgren, på att kunderna uppskattar den ljusa färgen som inte har en mörkare kärna.

– Men furu är på gång och vi kommer jobba hårt med att visa fördelarna med furun under mässan, eftersom den svenska sågverksindustrin har ett behov av nya marknader för furu, säger Charlotte Dedye Apelgren.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095