23948sdkhjf

Södras sågverk i Mönsterås ökar produktionen

Nyanställer och kör treskift

Sågverket i Mönsterås ökar produktionen med 100 000 kubikmeter sågade trävaror på årsbasis från den 1 mars. Detta innebär ett tredje skift och cirka 30 nyanställningar.

Den stora förändringsresa Södras sågverksamhet har genomgått de senaste åren ger nu resultat genom både en mer konkurrenskraftig produktion och ett förbättrat kunderbjudande, säger Jörgen Lindquist, affärsområdeschef Södra Wood.

Södra har de senaste två åren genomfört strukturella förändringar inom sågverksrörelsen för att stärka den långsiktiga konkurrenskraften. Marknadsutvecklingen är ljus och hållbart byggande driver på intresset för trä som material. Det underliggande behovet av trävaror är stort.

Med vår satsning på ökad produktion i Mönsterås kan vi växa med våra kunder, säger Jörgen Lindquist.

Andelen trähus ökar i hela Europa. De positiva effekterna för klimatet tillsammans med effektivt byggande och färre transporter ökar intresset för träbyggnation.

Detta är en av orsakerna till att vi har gått in i segmentet med byggsystem i trä och investerar i en fabrik för korslimmat trä bredvid vårt sågverk i Värö. Produktionen vid den nya anläggningen kommer att kräva en del volym från sågverket i Värö. En del av den tappade volymen ökar vi nu istället upp i Mönsterås. Även vårt förvärv av det engelska försäljningsbolaget Södra Wood Ltd har förbättrat våra marknadsförutsättningar, säger Jörgen Lindquist.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.146