23948sdkhjf

Ny chef på Lammhults Design

Sofia Svensson tog över

Sofia Svensson har utsetts till ny VD och koncernchef i Lammhults Design Group AB och börjar sin anställning under hösten 2018. Sofia Svensson ersätter Fredrik Asplund som har beslutat att lämna koncernen.

”Vi är väldigt glada att välkomna Sofia att leda Lammhults Design Group. Sofia har varit del av Lammhults Design Groups styrelse sedan april 2017, och tar nu steget att ansvara för verksamheten operativt. Baserat på det gemensamma arbetet i styrelsen får vi med valet av Sofia som nästa VD och koncernchef en kontinuitet i att driva bolaget vidare utifrån uppsatta mål för organisk tillväxt, fortsatta förvärv och ökad lönsamhet. Jag vill samtidigt tacka avgående VD Fredrik Asplund för hans insatser och bidrag till koncernens utveckling”, säger Anders Pålsson, styrelseordförande i Lammhults Design Group.

Sofia Svensson är 40 år, civilingenjör i kemiteknik/technology management från Lunds Universitet och med studier inom Industrial Management vid University of Cincinnati, USA. Sofia kommer närmast från en position som vice VD och CFO i Midway Holding, och innehar ett flertal styrelseuppdrag inom Midway. Tidigare var hon operativt ansvarig för ett bolag inom Midway och ansvarade för koncernens affärsutveckling. Sofia har också flera års erfarenhet som management konsult, bland annat inom PwC och Capgemini.

”Sofia har en stark bakgrund inom affärsutveckling, förvärv och finans, och erfarenhet från en rad olika branscher som operativt ansvarig, affärskonsult och styrelsemedlem. Med Sofia som VD och koncernchef för Lammhults Design Group har vi skapat goda förutsättningar för en fortsatt positiv utveckling för koncernen”, säger Anders Pålsson.

”Jag ser verkligen fram emot att leda koncernen till fortsatt framgång tillsammans med alla engagerade medarbetare på Lammhults Design Group. Koncernen har en stark position inom designmöbelbranschen i Skandinavien och många framstående varumärken att förvalta och utveckla vidare” säger Sofia Svensson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109