23948sdkhjf

Setra räddar värden

Sågverksgruppen ska såga brandskadat i Färila

Träindustriföretaget Setra redovisar för perioden januari – september 2018 ett rörelseresultat på 287 miljoner kronor jämfört med 107 miljoner för motsvarande period förra året. Nettoomsättningen uppgick till 3 325 miljoner kronor och rörelseresultatet för tredje kvartalet uppgick till 54 miljoner kronor jämfört med 17 miljoner i fjol.

– Vi redovisar ett rörelseresultat för de tre första kvartalen på 287 miljoner kronor vilket är 180 miljoner bättre än föregående år. USA och Europa har varit mycket starka marknader, säger Hannele Arvonen, vd och koncernchef i Setra. I Sverige har bygghandeln dämpats av den varma sommaren medan det industriella byggandet fortsätter på hög nivå.

Under tredje kvartalet har vi sett en viss osäkerhet på några marknader. Framförallt har den kinesiska marknaden präglats av minskade leveranser och fallande priser.

– Vi ser det som övergående då konsumtionen i grunden är stark. Även till Egypten har leveranserna minskat främst beroende på brist på USD. Övriga marknader har kompenserat detta, säger Hannele Arvonen.

Setra förbereder just nu för att börja såga brandskadat timmer vid sitt sågverk i Färila.
– Vi sågar för att rädda så stora värden som möjligt, säger Hannele Arvonen.

I Långshyttan utvecklar Setra ett nytt träindustricenter. Tillverkningen av komponenter till dörrar och fönster börjar under oktober och KL-trä tillverkningen beräknas vara igång under första halvåret 2020. Ett nytt justerverk med integrerad hyvel är beslutat att installeras i Hasselfors och beräknas vara igång under andra kvartalet 2020. Sammantaget bidrar investeringarna till att Setra blir en träindustri med hög förädlingsgrad och stark konkurrenskraft.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109