23948sdkhjf

Förstärker närvaron med namnbyte

Bergs Timber förändrar i Storbritannien

Efter Bergs Timbers förvärv av Continental Wood Products Ltd, CWP, kommer denna enhet att byta namn till Bergs Timber (UK) Ltd från 1 januari 2019.

Förändringen speglar avsikter på ett samarbete med de svenska sågverken inom Bergs Timber. Bergs Timbers kontor i Storbritannien kommer att samla försäljningen till Storbritannien från de svenska sågverken under en gemensam organisation.

QP Timber Ltd har hanterat försäljningen av Bergs Timbers produkter i Storbritannien. Bergs Timber har nu kommit överens om att detta företag gör en gradvis överlämning för att säkerställa att verksamheten integreras på ett lämpligt sätt under första kvartalet 2019.
Förändringen kommer att öppna för möjligheterna att skapa ett starkt logistikkoncept genom Bergs Timbers egen hamn Creek Sea.

Bergs Timber i Baltikum berörs inte av förändringen i verksamheten utan fortsätter som tidigare.
– Denna förändring påbörjar en spännande period för oss i Storbritannien, säger Peter Nilsson, CEO på Bergs Timber AB. Även om vi inte sett Brexits fulla inverkan så är vi fortfarande övertygade om att den brittiska marknaden kommer att fortsätta att vara en viktig marknad för våra produkter och ser fram emot att ytterligare stärka vår närvaro och vårt erbjudande till våra kunder.
Bergs Timber (UK) kommer även fortsättningsvis samarbeta med övriga leverantörer för att erbjuda en konkurrenskraftig produktmix för marknaden i Storbritannien samt fortsätta utvecklingen av nya specialprodukter som t.ex. brandimpregnerat trä.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079