23948sdkhjf

Lättelement blir FSC-certifierat

Lättelement FSC-certifierar företaget för att garantera att det lokala trä som byggs med levereras från ansvarsfulla skogsbruk.

Skogen ska kommer att vara en viktig del i att skapa en cirkulär och biobaserad ekonomi i framtiden.
Emma Lundberg är kvalitets- och miljöingenjör på Lättelement.
- Vår FSC-certifiering bevisar att vi inte bara uppfyller lagkrav utan även FSC:s strängare krav gällande skötsel, återplantering, arbetsvillkor och värnande om biologisk mångfald.

Till skillnad från merparten av byggnadsmaterial, som leder till koldioxidutsläpp, fungerar träprodukter som en koldioxidsänka. Byggnader byggda med trä håller och lagrar koldioxid istället för att generera koldioxid under produktionsfasen.
FSC-certifierat trä kommer från skogsbruk där återplantering utförs och i och med detta alstrar nya koldioxidsänkor som då minskar mängden koldioxid i atmosfären, uppger Lättelement i pressmeddelandet.

Enligt FN:s ekonomiska kommission skulle en ökad användning trä för bärande konstruktionsdelar med endast 10 procent innebära en minskning av CO2 utsläpp motsvarande 25 procent av de reduceringsmål av utsläpp av växthusgaser enligt uppsatt mål i Kyoto protokollet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096