23948sdkhjf

SCA överväger fransk affär

Kan ge stark träleverantör

SCA Wood France och det franska företaget Innovation Solutions Bois, ISB, överväger att slå samman sina verksamheter inom träförädling och distribution av träprodukter i Frankrike. Om diskussionerna om en sammanslagning realiseras, blir resultatet en stor och resursstark leverantör av träprodukter till fransk byggmaterialhandel.

– Den franska byggmaterialhandeln utvecklas över tid i positiv riktning och ställer större krav på sina leverantörer, såväl när det gäller volym och produktbredd, som när det gäller kvalitet och service, säger Jerry Larsson, chef för SCAs affärsområde Trä. Bolaget kommer att lämna mer information under kvartalet givet att diskussionerna med ISB fortsätter utvecklas i positiv riktning.

SCA Wood France leverar över 100 000 kubikmeter träprodukter till den franska byggmaterialhandeln. Produkterna omfattar produkter inom panel, golv, decking och konstruktionsvirke. SCA Wood France har ett fyrtiotal medarbetare och omsätter motsvararande cirka 365 miljoner kronor.

Innovation Solutions Bois är Frankrikes största leverantör av träprodukter till byggmaterialhandeln. ISB har försäljning över hela Frankrike och vidareförädling på fem platser. ISB har ca 400 anställda och omsätter motsvarande drygt 2,1 miljarder kronor. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094