23948sdkhjf

130 kandidater till Träpriset

Träpriset 2020 har fått in 130 bidrag med stor variation och fler bidrag inom offentliga miljöer än tidigare år. Det framgår av ett pressmeddelande från branschorganisationen Svenskt Trä.

Träpriset delas ut vart fjärde år. Vinnaren av Träpriset 2020 kommer att offentliggöras på Träprisgalan i Stockholm våren 2020. Nu ska juryn välja ut 40 objekt att besöka under vår och sommar 2019 för att sedan utse vinnaren.

– Det är glädjande att se så stor variation inom bidragen. Vi har fått in fler offentliga byggnader i år än tidigare. Det tyder på att trä ses som ett hållbart och konstadseffektivt material som lämpar sig väl för stora offentliga miljöer, säger Alexander Nyberg som är ansvarig för Träpriset på Svenskt Trä, i ett skriftligt uttalande.


FAKTA
Träpriset
Ges till ett nytt byggnadsverk som uppförts i Sverige och som har särskilda arkitektoniska kvalitéer. Byggnaden kan vara ett hus, en bro eller en anläggning där trä använts på ett korrekt sätt som tillvaratar träets möjligheter och samtidigt speglar eller utvecklar den svenska arkitekturtraditionen.
Källa: Svenskt Trä
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078