23948sdkhjf

Vida byter vd

Santhe Dahl lämnar över

I samband med affären med Canfor väljer Vida AB nu att göra förändringar i ledningen. Från och med den 1 april väljer Santhe Dahl, som varit verksam i bolaget i 40 år, att stiga av tjänsten som koncernchef och gå in som arbetande ordförande i koncernstyrelsen.

I november 2018 blev det klart att det kanadensiska bolaget Canfor förvärvar 70 procent av aktierna i Vida AB. Canfor är en av världens största producent av sågade trävaror, pappersmassa och papper, med bas i Vancouver, Kanada. Redan då meddelade Santhe Dahl sina planer på att sluta som koncernchef efter mer än 40 år i Vida.

Måns Johansson, som fram till 1 april jobbat som vd för försäljningsbolaget Vida Wood, tar över rollen som koncernchef och vd för Vida.

– Santhe har sedan han tog över som koncernchef flerdubblat omsättning, personal och produktionsenheter. Men framförallt har han byggt ett Vida och haft ”det bästa för Vida” som fokus oavsett var i koncernen man arbetar.

Detta är definitivt en grund som jag tänker arbeta vidare med. Att engagera lokalt med gemensamma resultat är något jag tänker fortsätta driva. Självklart är det en stor utmaning att ta över efter Santhe och hans många framgångsrika år som chef för Vida. Men med all kunskap som finns bland alla medarbetare och det faktum att Santhe blir kvar som arbetande styrelseordförande känner jag mig trygg och framförallt stolt att ta mig an denna uppgift. Det är en möjlighet jag inte kunde föreställa mig när jag började som produktionsplanerings-assistent till Börje Karlsson i Vislanda 1997, efter ett par år i produktion och på praktik, säger Måns Johansson.

Karl-Johan Löwenadler, som länge jobbat inom Vida som säljare, tar över som VD för Vida Wood och slutligen blir Erik Dahl ny vice koncernchef.

Läs även NTTs intervju med Santhe Dahl från december 2018!


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094