23948sdkhjf

Stark blir större

Förvärvar tyska Saint Gobain Building Distribution (SGBDD)

Med förvärvet av det tyska byggnadsföretaget dubblar Stark Group sin storlek. Den årliga omsättningen ökar från motsvarande cirka 24 miljarder kronor till mer än 46 miljarder kronor. Antalet anställda i sex länder ökar från 5 000 till 10 000.Efter förvärvet kommer Stark Group att driva mer än 400 byggcentra i Nordeuropa.

Det är inget mindre än en historisk milstolpe för Stark Group att gå in på Europas största marknad för byggnadsmaterial, säger VD för Stark Group, Søren P. Olesen, i ett pressmeddelande. Vi ser en konsolidering på marknaden och utnyttjar de möjligheter som uppstår när det kan skapa värde för våra ägare och kunder. Vårt främsta fokus är på små och medelstora bolagsförvärv i Norden, men denna möjlighet i Tyskland som fördubblar vår storlek skapar stora synergier och ger tillgång till en helt ny kundbas som vi inte kunde släppa i denna konkurrenskraftiga och volymdrivna bransch.

SGBDD är en ledande aktör på den tyska marknaden för försäljning och distribution av byggmaterial med ca. 5000 anställda och 220 försäljningsställen spreds över ett antal olika varumärken i hela Tyskland

Bolaget har huvudkontor i Frankfurt och, liksom Stark Group, fokuserar man på hantverkare, byggföretag och andra professionella aktörer inom byggbranschen. Årlig omsättning är motsvarande cirka 22 miljarder kronor. Under de senaste 12 månaderna fram till slutet av april 2019 genererade bolaget 520 miljoner kronor EBITDA.

Avtalet måste godkännas av konkurrensmyndigheterna, vilket förväntas vara klart senast andra halvåret 2019.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094