23948sdkhjf

Ligna 2019 – ingen oro för konjunkturen

Många besökare och högt intresse

Ligna 2019 var välbesökt, mycket människor i utställningshallarna redan på måndagen, den 27 maj. De utställare som NTT Woodnet pratade med under mässan sa också samma sak, många människor och stort intresse.

– Vi har aldrig haft så många förbokade möten, konstaterade till exempel Valutecs vd Robert Larsson. Renholmens vd Bernt-Ove Andersson menade att han som leverantör måste balansera noga för att inte ta på sig för många affärer på en gång, och hos Woodeye tyckte vd Leif Erlandsson att eventuella farhågor om en vikande konjunktur kändes avlägsna.

– Vi märker ingen minskning av intresse eller efterfrågan, menade Leif Erlandsson, som konstaterade att Ligna är företagets största enskilda marknadsinsats.

– Ligna blir en utgångspunkt för mycket av vår marknadsföring. Här träffar vi potentiella kunder som vi sedan kan utveckla kontakten med, samtidigt som vi får möjligheter att träffa etablerade kunder och samarbetspartners som vi kan visa det senaste bland våra produkter.

Nedan följer några nedslag bland montrarna. Mer om Ligna kan du läsa i NTT nr. 5, som utkommer den 14 juni.

Mässpremiär för nytt mätsystem hos Loab.

Återförsäljaren Loab. visade agenturen Microtecs skiktröntgen CT- Log för stockar. Denna teknik har NTT tidigare skrivit om och gjort reportage på plats vid första installationen vid Sävar sågverk. Tekniken bygger Datortomografi.

– Mictrotec visade även för första gången True Spin, systemet mäter stocken under rotation och systemet kompenserar för de rörelser som finns i såglinjen. Stocken positioneras därmed så att man får ut det mesta av stocken, säger Claes Otterbeck, vd för Loab.

Rivstart för Arivislanda

Bättre mässtart för Arivislanda än det brukar vara, konstaterade smålandsföretaget på Lignas första dag.

– Vi har redan fått många nya kontakter och nya kanaler på denna mötesplats som fångar upp besökare från hela världen. I dag har Australien och Sydamerika dominerat, säger vd Stefan Arnqvist.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093