23948sdkhjf

Arat Group köper Milltech

Blir del i Storskogen

Milltech AB har idag förvärvats av Arat Group, som i sin tur ingår i Storskogenkoncernen, en privatägd företagsgrupp som fokuserar på att äga mindre företag.

Milltech är ett automationsbolag med egen byggnation och programmering av styrsystem till främst sågverk och vidareförädlingsindustrin. Bolaget omsätter cirka 25 miljoner kronor och sysselsätter 10 personer. (Läs gärna artikel i NTT nr. 4.)

Arat Group levererar högteknologisk utrustning till sågverks- och vidareförädlingsindustrin. De fem ingående bolagen drivs fristående och omsätter tillsammans cirka 400 miljoner kronor och har cirka 130 anställda.

– Vi ser stora möjligheter och utvecklingspotential för Milltech och Arat Group. Milltech:s gedigna kunskap och erfarenhet stärker oss ytterligare inom automation för sågverk och vidareförädling, säger Johan Andersson vd Arat Group.

– Vi ser fram emot att fortsätta automatisera sågverksindustrin och får nu möjlighet att stärka samarbetet ytterligare med övriga bolag i koncernen, säger Sören Schjölin, VD Milltech.

Milltech kommer att fortsätta drivas fristående, men ingå i gemensam ägarstruktur.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.124