23948sdkhjf

Arkitektstudenter lär sig bygga vindskydd i trä

Tredje sommaren för arknat

I morgon onsdag stänger arkitekturfestivalen Arknat, som arrangeras av Sweco tillsammans med FriluftsByn, skriver Sweco i ett pressmeddelande.

Det blir i år tredje gången som man bjudit in arkitektstudenter för att utforma och bygga vindskydd i trä längs med Höga Kusten.

– Det blir dessutom sista året med Arknat i Höga Kusten så vi vill gärna knyta ihop säcken och efterlämna våra totalt nio vindskydd på bästa sätt, säger Martin Björklund, byggnadsingenjör vid Swecos arkitektverskamhet och initiativtagare till Arknat.

Uuder två veckor utformar och bygger studenterna vindskydd i lokalt producerat trä.

Vindskydden kommer att placeras ut vid Småtjärnarna i skogen söder om Örnsköldsvik, toppen på Vårdkallberget i Docksta samt på stranden i Lövvik nära Höga Kusten-bron.

I kombination med föreläsningar får studenterna praktisk kunskap i träbyggnation och förståelse för materialets egenskaper och möjligheter.

På plats finns inbjudna föreläsare och coacher som ska hjälpa och inspirera studenterna. Bland de inbjudna är den holländska arkitekten Boris Zeisser som deltagit tidigare år.

Även medarbetare från Swecos arkitekt- och konstruktionsverksamhet är kommer på plats och handleder studenterna.

I år är sista gången som Arknat arrangeras i Höga Kusten. Arknat pågår 5–19 juni i år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063