23948sdkhjf

Derome levererar till världens högsta träbyggnad

"Världen kommer upptäcka svensk träindustri"

Det är världsunikt, spektakulärt, banbrytande för framtiden – och lokalproducerat. Nu uppförs världens högsta träbyggnad, sett till antalet våningar, och Derome är leverantör till rekordbygget.
– Det här kommer att få världen att upptäcka svensk träindustri. Det är bra för hela branschen, säger Petra Eriksson, affärschef inom Derome.

Skellefteå kulturhus med sina 20 våningar blir ett trähus utan tidigare motsvarighet. Derome får det prestigefulla uppdraget att leverera de övre delarna av byggnaden.

Nu är avtalet som handlar om totalt 205 hotellrum med gym på toppen undertecknat.

Det tas fram genom specialanpassad produktion i Deromes husfabrik i Renholmen precis utanför Skellefteå.

Derome har tecknat avtal med HENT som är totalentreprenör för kulturhuset.

- När vi skulle skaffa en leverantör av volymer funderade vi på flera viktiga kriterier. Derome fick höga betyg på kompetens och erfarenhet av volymbygge i trä, och har flera personer i sitt projektteam med lång erfarenhet.

https://image.online-convert.com/convert-to-jpg

visade också förmåga att tänka innovativt, vilket krävs för att klara projektets utmaningar, säger Vegard Brå, projektchef på HENT.

Genom att samarbete med Derome som lokal leverantör kan HENT minska byggets miljöpåverkan.
- Det blir korta transporter, vilket gynnar miljön och underlättar för oss. Och vi kommer att ha mycket bättre kontroll över kvaliteten när vi bygger med volymer. Projektets logistik är utmanande och det ger oss en stor fördel med Derome som är en lokal leverantör. Det innebär att vi kan få volymerna levererade "just in time", säger Vegard Brå.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109