23948sdkhjf

Statsminister Stefan Löfven besökte Stora Enso Gruvöns sågverk

I dag, onsdagen den 3 juli, har statsminister Stefan Löfven besökt Stora Enso Gruvöns sågverk i värmländska Grums.

Statsministern fick bland annat en guidad tur i den nya fabriken för korslimmat trä och hade stormöte med medarbetarna, där de fick möjlighet att ställa frågor till statsministern.

Dessutom överlämnandes ”Färdplanen för industriellt träbyggande” till statsministern av industrins representant Stora Ensos Sverigechef Per Lyrvall. Färdplanen innehåller konkreta förslag från industrin för ett ökat träbyggande.

– Vi är glada får att visa upp vår nya produktionslinje för korslimmat trä för statsministern och samtidigt vara värdar för industrins överlämnande av färdplanen för industriellt träbyggande. Att bygga i trä har en rad positiva effekter och skapar arbetstillfällen på den svenska landsbygden. Industriellt träbyggande är ett effektivt och hållbart sätt att bygga, som både möter framtidens byggutmaningar och är ett bidrag till att lösa dagens klimatutmaningar, säger Per Lyrvall, Sverigechef Stora Enso.

Värdar från Stora Enso vid besöket var Sverigechef Per Lyrvall och Joakim Sveder, platschef på Gruvöns sågverk. Deltog vid besöket gjorde även representanter från Sveriges Träbyggnadskansli, TMF (Bransch- och arbetsgivarorganisationen för träförädlande industrin och möbelindustrin i Sverige) och GS-facket (Facket för skogs-, trä- och grafisk bransch).
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094