23948sdkhjf

Woody får ny delägare igen

Sandvikenhandeln lämnar XL-Bygg

Ännu en ny delägare i Woody alltså.

Så sent som den 9 augusti blev NP Nilsson Trävarus sex anläggningar, med en omsättning om 400 miljoner kronor, en del av Woody-kedjan.

Nu är det XL Bygg Kompaniet i Sandviken som väljer att lämna XL-Bygg och från den 1 oktober istället blir ny delägare i Woody-kedjan.

Bygg Kompaniet med sina fem anläggningar i Sandviken, Gävle, Ockelbo, Tierp och Spillersboda omsätter runt 400 miljoner svenska kronor.

Bolaget är i likhet med Woody inriktat på försäljning till proffsbyggare men även den medvetne konsumenten är välkommen.

Med Bygg Kompaniets fem anläggningar stärker Woody Bygghandel sin marknadsposition i Mellansverige.

Magnus Svedjebrant, vd för XL Bygg Kompaniet (under namnändring), ser delägarskapet i Woody som en utmärkt plattform som kommer att gynna bolaget i dess fortsatta tillväxt.

– Woody Bygghandel – med sitt fokus på det lokala entreprenörskapet – är en kedja som de lokala delägarna äger samt bestämmer över dess verksamhet. Med ett kundlöfte och värderingar som stämmer med våra egna, hittar vi här ett samarbete som gynnar vårt fortsatta arbete att fylla våra lokala kunders behov, säger Magnus och utvecklar:

– Att flera andra handlare från XL-Bygg valt samma väg, styrker oss också i vårt beslut.

Rune Karlsson, styrelseordförande i Woody Bygghandel, hälsar Magnus och hans medarbetare välkomna in i kedjan.

– Med Bygg Kompaniets fem anläggningar stärker vi Woodys närvaro i Gävleborg och Uppland, konstaterar Rune Karlsson och fortsätter:

– Med ökande volymer kommer också ökad inköpskraft samt även möjligheten att fördela kostnader på dessa större volymer. Vilket ger ökad lönsamhet för både befintliga och nya delägare. Jag hoppas och tror att fler kommer att välja att gå in i Woody.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078