23948sdkhjf

STTF satsar på kompetensprojekt

Tillväxtverket ger stöd

Svenskt Trätekniskt Forum, STTF, har fått besked om ett stöd på 300 000 kronor för ett projekt som ska höja kompetensnivån vid sågverk och träindustrier i Sverige.

– Det här ger oss möjligheten att ta ett större grepp för kompetenshöjning, säger Tomas Ivarsson, STTF.

Kompetenshöjning och rekrytering har varit huvudfrågor för STTF under en längre tid. Bland annat har föreningen i samarbete med Svenskt Trä medverkat i produktionen av en serie utbildningsfilmer. Nu räknar man med att kunna göra en inventering av kompetensbehoven hos framför allt alla mindre och medelstora sågar och träförädlingsföretag.

– En kartläggning av behovet hos varje enskilt företag är ett avgörande första steg, säger Tomas Ivarsson. Sedan kommer vi också att kräva av medverkande företag att de tillsätter en utbildningsansvarig som kan se till att behoven möts med relevant utbildning.

Pengarna från Tillväxtverket ska till stor del gå till kostnader för den uppsökande verksamheten.

– Vi tror att man måste sitta ner tillsammans och gå igenom läget på plats för att få en korrekt bild och för att skapa ett starkare engagemang från företaget.

Projektet ska inledas på allvar under september. En viktig inledning blir att kartlägga vilka företag och enheter som finns i gruppen SMF (eller SME), alltså stora eller medelstora företag.

– Sedan kommer vi att ta kontakt med alla dessa för att inleda kartläggningen, säger Tomas Ivarsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109