23948sdkhjf

Derome förvärvar Woody i Anderstorp

Start för satsning i Småland

Woodykarusellen med nya delägare snurrar vidare. Nu är det Sveriges största familjeägda träindustri som ansluter till skaran.  

 Derome förvärvar bygghandel Woody Anderstorp, enligt ett pressmeddelande.

Det är inledningen för Deromes satsning i Småland och följer efter en snabb geografisk expansion längs hela kusten från Bohuslän till Blekinge, berättar företaget vidare.

- Anderstorp med omnejd är en livskraftig och expansiv marknad vilken är intressant för oss, säger Johan Winroth, vd på Derome Byggvaror & Träteknik, i pressmeddelandet.

Derome har tecknat avtal om att köpa bygghandel Woody Anderstorp. Bygghandeln blir Deromes andra i Småland.

Derome kommer att utöka bygghandeln med järnvaror och även öka antalet anställda för att tillföra specialistkompetens inom olika produktområden.

- Detta är startskottet för Deromes satsning i Småland. Vårt mål är att bygghandeln i Anderstorp ska växa och vi kommer även att utvärdera möjligheten att etablera oss på fler orter. Småland med dess starka marknad är intressant för Derome.

- Vi är redan en stor leverantör av takstolar i regionen och köper skogsråvara härifrån till vårt sågverk i Kinnared. Därför är det naturligt för oss att även etablera bygg- och järnvaruhandel i regionen, säger Johan Winroth, vd på Derome Byggvaror & Träteknik.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094