23948sdkhjf

Furan ska bli framtidens material

Ipos beskriver hur på Stora Trähus

Svensk fura är ett material med fantastiska egenskaper och stor potential, men på flera marknader har efterfrågan försvagats. För att vända utvecklingen och skapa nya marknader skapades utvecklingsprojektet IPOS, ett projekt med stark interaktion mellan industri och forskningscentra.

Vid Stora Trähus den 15-16 oktober redovisas resultaten från alla fyra delprojekten, med både koordinatorn Karin Sandberg och delprojektledarna på scenen. Missa inte detta tillfälle att ta del av ett enormt viktigt och ambitiöst utvecklingsprojekt!

- Vi planererar att köra omväxlande med berättande och frågor och svar, och i samarbete med industrirepresentater, säger Karin Sandberg.

Delprojekt 1 inom IPOS arbetar med en generell innovativ produktutvecklingsmodell som ska stödja träbranschens utveckling av produkter med värdeadderande design.

Delprojekt 2 har fokuserat på att säkerställa effektiva basprocesser som kan leverera rätt trämaterial för fortsatt förädling inom industriellt träbyggande samt exteriöra och interiöra snickeriprodukter.

Delprojekt 3 har arbetat med utvecklingen av vackra och funktionella fasadsystem för stadsmiljö. Dessa fasader ska öka möjligheterna för arkitekter, och samtidigt ge långa underhållsintervall och konkurrenskraftigt pris.

Delprojekt 4 har målet att öka och sprida den kunskap som finns om kemisk modifiering av bärande utomhusträ. Ett långsiktigt mål med projektet är en ökad användning av trä i byggandet, framförallt byggandet av bärande utomhuskonstruktioner.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109