23948sdkhjf

Teknikresurs är årets tillväxtföretag i Västernorrland

Pris delades ut under gala

Igår korades Höga Kusten Teknikresurs till Årets tillväxtföretag i Västernorrland under 2019 års gala på Sundsvall Business Awards.

Med en unik affärsmodell, aktiv styrelse och engagerad personal. Så har Teknikresurs nått hög tillväxt och fin lönsamhet.

Under högtidliga former emottog företaget priset under Sundsvall Business Awards gala på Hotell Södra berget i Sundsvall.

Motiveringen löd:

”Med sin unika affärsmodell konkurrerar företaget med två giganter på en världsmarknad. Trots en väsentlig egenfinansierad produktutveckling har företaget tillsammans med sin aktiva styrelse och med personalens engagemang, drivkraft och ansvarstagande nått hög tillväxt, fin lönsamhet och en fantastisk soliditet. Bolaget spås en fortsatt ljus framtid där ägarens egna ord får avsluta motiveringen… En framgångssaga, en riktig HIT!”

- Det som ligger till stor grund till våra framgångar de senaste åren, och därmed att vi fått detta pris, är vårat arbete inom träförädling, där vi erbjudit våra kunder hanteringsutrustning för KL-trä, fingerskarvlinjer, hyvellinjer, sorteringslinjer och speciallinjer. Nytt är att vi nu även erbjuder ett egendesignat komplett kantningssystem med stora anpassningsmöjligheter. Detta har sålts och installerats till Moelven Valåsen i Karlskoga, Pontrilas UK i Hereford, Storbritannien och kommande därtill Stenvalls Trä AB i Örarna (Luleå) är, följt av KPPD Pomorskie i Polen, skriver företaget i ett pressmeddeladne.

Ovanpå detta har företaget även en automatisk emballeringsmaskin för virkespaket, vilket använder en unik metod som skiljer sig från konkurrenterna. Vidare även stort unikt kunnande inom hydraulik och utveckling av hydraulik.

Sedan 1993 har Teknikresurs växt till 20 anställda med ägare, VD och arbetande ingenjör Stefan Andersson drivande i spetsen.

Tjänster är maskinkonstruktion och produktutveckling, projektering och projektledning, design och visualisering. Dessutom tillverkning, test och validering på vår egna verkstad i huvudkontoret i Svartnora i Kramfors kommun. Förutom huvudkontoret har vi även kontor i Härnösand, Sundsvall, Örnsköldsvik, Nyland och Bollnäs.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.129