23948sdkhjf

Ipos visar träindustrins framtid vid Stora Trähus

Berättar om framsteg inom tunna sågblad, torkning och mätteknik

Under Stora Trähus, den 15 oktober, kommer Ipos att under ett två timmars block berätta om de senaste resultaten från det omfattande forskningsprojektet. Ipos är mycket industriellt inriktat, många industriföretag medverkar och mycket av arbetet har utförts i industriell miljö och skala.

Under Stora Trähus kommer Ipos att berätta om resultaten med fokus på industrins nytta och med en presentation som öppnar för dialog.

– Vi ska försöka skapa en ”storyline”, och beskriva resultaten inom torkning, skärande bearbetning och många andra områden på ett publikinriktat sätt, säger Bror Sundqvist, LTU, som är projektledare för delprojekt 2 inom Ipos, med inriktning på sågverkens förädling.

Ipos-projektet pågår i tre år och avslutas nästa höst. Projektet omfattar utöver ny sågverksteknik även delprojekt inom design, impregnering, brandsäkerhet och nya fasadkoncept. Vid Stora Trähus erbjuds ett unikt tillfälle att ta del av framstegen inom hela Ipos, och att träffa projektledarna och medverkande forskare och företag.

– Jag tycker vi kommer långt inom flera centrala frågor för träindustrin, säger Bror Sundqvist.

Bland de medverkande på scenen under Stora Trähus finns Mikael Svensson, LSAB, Mikael Jacabsson, Remasawco, Karin Sandberg, Rise och Bror Sundqvist, LTU.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093