23948sdkhjf

Designer får fint pris för "trämatta"

Olbers inredning i Nationalmuseum

Den svenska designern Emma Olbers har vunnit Interior Design of the Year 2019 Award för AD Magazine Germany-tävlingen.

Hon vann priset för sin inredning för Old Library i det nyrenoverade Nationalmuseet i Stockholm.

Priserna delades ut under AD Design Summit som ägde rum i München, 26 november.

Årets tema var Sustainable Elegance.

- Det här är så otroligt bra, för mig betyder det mycket när temat i år också var hållbar elegans. Juryn hade märkt hur noggrant vi valde materialen när vi ritade det gamla biblioteket. Jag känner mig verkligen hedrad med den här utmärkelsen, säger Emma Olbers.

Bibliotekteppet, det villl säg Biblioteket-mattan är en viktig del av rummets interiör och har utformats speciellt för detta interiörprojekt i samarbete mellan Emma Olbers & Asplund.

Om Biblioteket-mattan:

Biblioteket matta är ett handknuten matta med design som representerar en blandning av Emmas första skisser av Gamla biblioteket i Nationalmuseet. Med sina tre valv och tre stora fönster upptill, i de mittersta raderna med böcker i den gamla bokhyllan och längst ner den nylagda ekparketten.

Mattan är tillverkad av Tencel, ett nytt hållbart material av trä.

Emma Olbers är en svensk designer och kreativ chef. Hennes uppdrag är att försöka utforma hållbara produkter - bra och hållbara från alla aspekter, inklusive att vara bra för vår planet. I sin ateljé på Södermalm i Stockholm, där hon har arbetat i nästan 20 år, har hållbarhet varit konsekvent genom allt hon skapar. Produkter bör företrädesvis vara tillverkade av enkla och naturliga material, vara noggrant producerade och hålla länge. Hon har samarbetat med ett antal skandinaviska företag.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094