23948sdkhjf

Södra och Ikea i mångmiljonsatsning på Lnu

Gemensam satsning ska säkra kompetens för hållbar utveckling

I dag presenterades en gemensam satsning vid Lnu, med ekonomiskt stöd från Södra och Ikea. Med 300 miljoner under tio år ska både forskning och högre utbildningar gynnas inom hela det skogs- och träbaserade kunskapsområdet.

Vid en presskonferens i dag framhöll alla parter att man är mycket nöjda med överenskommelsen, men att det är nu som man på allvar ska sätta sig och göra kurser och forskningsprojekt av den gemensamma satsningen. Lnu:s rektor Peter Aronsson framhöll att man medvetet avvaktat med mer detaljerade planer eftersom man vill hålla öppet för ytterligare partners att ansluta till detta långsiktiga samarbete mellan Lnu och näringslivet.

Det man redan är överens om är att satsningen ska underlätta utvecklingen av produkter och skogsbruk som gynnar en hållbar utveckling. Ikea vill ersätta fossila material med träprodukter, och man är beroende av ett hållbart skogsbruk för att behålla kundernas förtroende.

Södras vd Lars Idermark framhöll vid presskonferensen att man där är beroende av kompetenta medarbetare för att kunna utveckla verksamheten och få utdelning på de stora investeringar som företaget gjort och gör inom både massa/papper och träindustrin.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125