23948sdkhjf

Kunnig och punktlig – så ska en hantverkare vara 

Svenska bostadsägare tycker att det viktigaste är att deras hantverkare är pålästa, kunniga och punktliga. Det framgår av en undersökning som Yougov gjort på uppdrag av Bygma. 

Drygt 1 000 bostadsägare har intervjuats i undersökningen, och det viktigaste enligt en stor del av dem är att deras hantverkare är påläst och kunnig. 

– Det är glädjande att så många konsumenter verkar sätta hantverkarskickligheten främst. När man bygger om hemma är det viktigt att sker på sker på ett tryggt, sunt och säkert sätt. Här står våra medlemsföretag för en kvalitetsstämpel, säger Catharina Elmsäter-Svärd, vd Sveriges Byggindustrier. 

Det näst viktigaste enligt undersökningen är att hantverkaren håller tider och kommer rekommenderad. Det verkar inte riktigt lika viktigt att priset är lågt, däremot uppfattas det som önskvärt att hantverkaren erbjuder ett fast pris. 

En skillnad man kan se i undersökning är dock att äldre bostadsägare, mellan 56 och 74 år, anser att lågt pris är viktigare än de yngre bostadsägarna, 23 till 35 år. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.16