23948sdkhjf

Ny utbildning i produktionsteknik

YH-utbildning startar vid Träcentrum

Den 8 januari presenterade Myndigheten för yrkeshögskolan de ansökningar som beviljats med start under hösten 2020. En av de utbildningar som har beviljats är yrkeshögskoleutbildningen ”Produktionsteknik trä-, möbel och inredning”, som skall genomföras av Träcentrum med studieorter i Nässjö och i Tibro.

Utbildningen genomförs i samarbete med Tekniska Högskolan i Jönköping under tre terminer och rustar deltagarna med produktionsteknisk kompetens specifikt för trä-, - möbel- och inredningsföretag. Den nya utbildningen genomförs i nära samarbete med företag och det är fullt möjligt att kombinera studier med deltidsarbete.

Studenterna i programmet kommer att utbildas i bland annat produktionsekonomi, träindustriell produktionsteknik, automation och digitalisering, kvalitet, miljö och säkerhet och projektledning. En viktig del i utbildningen utgörs av ”Lärande i arbete” d v s praktik på företag.

– Det är mycket glädjande att den här utbildningen beviljats och att Träcentrum blir genomförare. Branschen är i stort behov av produktionsteknisk kompetens för att möta nuvarande och framtida utmaningar, säger Sonnie Byrling, vd för Swedese.

– Vårt uppdrag är att stödja trä-, möbel- och inredningsföretag med kompetensutveckling och kompetensförsörjning, säger Joakim Brobäck, vd för Träcentrum i Nässjö. En YH-utbildning i produktionsteknik speciellt inriktat mot branschen och på två platser, Nässjö och Tibro med närhet till företagen, är mycket viktigt. Utbildningen ska utformas så att den både attraherar nya personer till företagen och kan användas som kompetensutveckling av befintlig personal.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094