23948sdkhjf

”Vi är stora på smått"

Larssons Träindustri i Tranemo  tillverkar 300 000 trädetaljer om dagen, där centrumtappar till möbelindustrin utgör en stor del.

Företaget med 35 anställda är utställare på mässan Formex i Älvsjö med sista dag i dag. Larssons Träindustri grundades 1946 när andra världskriget tog slut och en stor optimism tillika framtidstro rådde.
– Min farfar och hans bror startade eget och tillverkade bara en enda produkt och det var pluggen till skruven när man skruvar i den i väggen, säger vd Kåre Larsson.
Idag är den pluggen i plast och inget Larssons längre tillverkar.
Tranemoföretaget har idag flera tusen kunder, från enmanstillverkaren i källaren till Ikea.
Möbelindustrins leverantörer är en stor kundgrupp för Larssons. Åt den tillverkas ben, fötter, knoppar, handtag, rundstavar, täckpluggar och centrumtappar.
Vi är specialiserade på små trädetaljer i stora serier och är mycket stora på centrumtappar. Som mest har vi tillverkat en miljon om dagen. Centrumtapparna är ju kittet som håller ihop möblerna.
Det är de små små detaljerna som gör det, brukar man säga och Kåre Larsson håller med.
Ja, våra kunder levererar stora inredningar och när de beställer detaljerna från oss så lyfter de helheten mycket.
Larssons Trä medverkar på Formex för 35:e året i rad. Detta i egenskap av ett annat ben man står på, presentartiklar och inte minst i form av de välkända långluvade trätomtarna.
På presentsidan går 75 procent av det vi tillverkar på export. Japan, USA och Australien dominerar, avslutar Kåre Larsson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094