23948sdkhjf

Martinsons levererar stomme till ny Åre-skola

När skolan i Duved byggs ut faller valet på KL-trä.

Grundskolan i Duved har varit trångbodd de senaste åren samtidigt som elevantalet ökat. I februari 2018 beslutade därför kommunfullmäktige i Åre att investera i en om- och utbyggnation av skolan, en av de största investeringarna i kommunens historia. I dag rymmer skolan, tillsammans med ett antal moduler, 400 elever. När skolan byggts ut ska den ge plats åt 600 elever.

Under våren börjar Martinsons levereranser av byggelement till stommen i KL-trä och limträ.
– Ett skolprojekt känns alltid extra bra. Eleverna kommer att få fantastisk skolmiljö, säger Marie Kauma, storkundssäljare på Martinsons.

Martinsons ska i tre etapper och med start i april leverera totalt 1 800 kubikmeter KL-trä och 140 kubikmeter limträ till den fyra våningar höga utbyggnationen som innefattar klassrum, tillagningskök, matsal och bibliotek. Leveransen omfattar pelare, balkar, bjälklag och ytterväggar.

Årehus är byggherre och Sweco Architects i Östersund står för arkitekturen. Entreprenör är Treeab Bygg i Östersund, som Martinsons arbetat med i flera tidigare projekt. Senast handlade det om det fyra våningar höga flerbostadshuset Trägården i Duved.

– Martinsons är en trygg och kunnig leverantör som vi gjort affärer med under lång tid. Det är ett norrländskt företag och det känns bra att köpa lokalt då det är möjligt, säger Treeab Byggs vd Olle Axne.

– Allt fler beställare väljer trä till den här typen av projekt eftersom materialet motsvarar kraven på kostnadseffektivitet och prestanda. Trä skapar även behaglig inomhusmiljö och har mycket låg klimatpåverkan, vilket gör det attraktivt ur hållbarhetsperspektiv, säger Marie Kauma.

Markarbetet påbörjades i höstas och till höstterminen 2022 ska verksamheterna flytta in i skolan. 

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094