23948sdkhjf

Produktion av byggelement flyttar till Sverige

Ersätter betongplatta för flervåningshus i trä

Byggelementen Koljern flyttar till Varberg från Belgien, efter att nya ägare tagit över. Produktion återupptas 4 april i år på den nya adressen i Varberg.

Det amerikanska företaget Pittsburgh Corning som är tillverkare av isolerings-produkten Foamglas har fram tills nyligen ägt Koljern-teknologin där produktion av Koljern-element ägt rum i Belgien.

Efter det att Owens Corning förvärvat Pittsburgh Corning 2017 har man valt att endast fokusera på produktion av isolering och därmed valt att sälja ut olika affärsområden, där Koljern-elementen är ett sådant affärsområde.

En husgrund av deras element behöver ingen torktid. De monteras på en dag och garanterar isolervärden i 50 år, uppger Koljern.

Flervåningsfastigheter och terasser i trä är målgrupper

Elementen är kärnan i bolaget där fokus initialt ligger på två produktområden; husgrunder i träfastigheter upp till 5 våningar, samt indragna terrasser för flerbostadshus, där man i båda fall helt ersätter isolerad betongplatta.

Nya ägare av teknologin är en grupp bestående av entreprenörer och tidigare anställda inom Owens Corning koncernen.

Företaget som kommer att producera och marknadsföra elementen heter idag Koljern Nordic. 

Koljern Nordic tar över samtliga pågående projekt från Owens Corning och fortsätter leverera till gamla och nya kunder, heter det vidare i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094