23948sdkhjf

Södra drar tillbaka korttidspermitteringar i Mönsterås

Gäller både sågverket och i hamnen

– Vi beslutade om korttidspermitteringar på grund av att Storbritannien stängde. Marknaden där håller sakta på att öppna upp sig och vi har även hittat nya affärsmöjligheter, därför väljer vi att återgå till normal produktionstakt i Mönsterås redan den 18 maj, säger Jörgen Lindquist, affärsområdeschef för Södra Wood.

I början av april meddelade Södra att man inför korttidspermitteringar vid sågverken i Orrefors, Mönsterås och Hamina i Finland samt hamnen i Mönsterås, mot bakgrund av minskad efterfrågan. Nu börjar dock Storbritannien att öppna upp och Södra har under tiden också hittat nya affärsmöjligheter. Därför kom beskedet redan i slutet av april att Orrefors drar tillbaka sina korttidspermitteringar och nu är det även dags för Mönsterås att återta sina.

– Vi var lågt bemannade i Mönsterås redan innan krisen och kommer nu därför att behöva anställa 5-6 nya medarbetare när vi går upp i full produktion, säger Jörgen Lindquist.

Södra avvaktar dock med att köra igång sågverket i Hamina, som i princip helt levererar till Storbritannien.

– Vi ser flera positiva signaler och följer marknaden noga för att fatta beslut om när vi kör igång fullt även i Hamina, säger Jörgen Lindquist.

Södra prioriterar fortsatt avverkning av skadad skog och övrig avverkning sker med geografiska skillnader beroende på möjlig leverans till industri.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.112