23948sdkhjf

Mackmyra tar guld med AI

Innovativ whisky tog prestigefyllt pris

Mackmyra Intelligens, världens första whisky skapad med hjälp av AI (artificiell intelligens), har vunnit Guld och ”Best of Category” i den prestigefyllda Craft Spirits Awards Competition som anordnas av American Distilling Institute.

 Tillsammans med Microsoft och den finska teknikkonsulten Fourkind har Mackmyra skapat Mackmyra Intelligens, världens första whisky som utvecklats med hjälp av artificiell intelligens (AI). Mackmyra Intelligens presenterades för första gången i maj 2019, på den stora techkonferensen The Next Web i Amsterdam.

Nu har Mackmyra Intelligens alltså tilldelats ett guld och har utsetts till Best of Category i den väl ansedda tävlingen Craft Spirits Awards Competition som anordnas av American Distilling Institute.

– När vi startade projektet var vårt mål att tänja på gränserna för vad som är möjligt med tekniken men samtidigt skapa något som konkurrerar med världens bästa produkter utan jippon. Att Intelligens har vunnit guld i en prestigefylld tävling känns jättebra. Detta bevisar verkligen att maskiner kan användas för att öka expertis på mycket olika sätt och jag är optimistisk för framtiden, säger Jarno Kartela, Principal Machine Learning Partner, Fourkind.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125